Muurstickers helpen je een saaie muur op te knappen

Saaie muren opknappen in huis kan een hele uitdaging zijn! Kies je voor een nieuw laagje verf op je wanden? Ga je voor een nieuw behangetje? Een optie waar veel hobbystylisten overheen kijken zijn muurstickers. Deze stickers hebben in de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen en worden tegenwoordig in tal van verschillende modellen aangeboden. Kies je voor muurstickers in de kinderkamer, muurstickers in de woonkamer of wellicht in de keuken? Let bij de aanschaf van stickers voor muren goed op de kwaliteit hiervan. Je wilt voorkomen dat stickers al snel los komen te zitten. 

Muurstickers van vinyl maken je kamers gezelliger 

Muurstickers die een lange tijd op je wanden zullen blijven zitten, zijn gemaakt van vinyl. Dit materiaal zorgt er niet alleen voor dat de sticker goed blijft zitten. Ook is de sticker na verloop van tijd eenvoudig van de muur te halen. De kans dat er lijmresten op je muur achterblijven is hierbij minimaal. Houd er rekening mee, dat vinyl stickers het beste blijven plakken op een gladde ondergrond. Een muur met stucwerk is hierdoor minder geschikt voor het gebruik van stickers van vinyl. 

Verschillende soorten stickers voor muren

De muurstickers worden op internet in tal van verschillende soorten en modellen aangeboden. Zo is de kans groot, dat je een sticker vindt die aansluit bij jouw interieur! Kies bijvoorbeeld voor een fraaie botanische muursticker met de afbeelding van diverse planten. Ook een muursticker van je eigen stad kan het overwegen waard zijn. Kies voor de skyline van Amsterdam, Rotterdam of bijvoorbeeld Den Haag. Zo geef je een ruimte niet alleen een gezelligere uitstraling, maar ook een persoonlijk tintje.

Andere mogelijkheden bij het gebruik van vinyl stickers 

Naast de genoemde opties, worden muurstickers nog in tal van andere varianten aangeboden. Onderstaand hebben we een aantal populaire muurstickers voor je op een rijtje gezet: 

  • Muursticker met “Bon Appetit” voor in de keuken van je woning; 
  • Vinyl sticker met een persoonlijke, zelfgekozen tekst; 
  • Muursticker met een zelfgekozen foto van je vakantie; 
  • Sticker met een wereldkaart; 
  • Muursticker met een boom vol vogels. 

Gezellige muurstickers voor de kinderkamer 

Niet alleen in de woonkamer of keuken komen de verschillende stickers goed tot hun recht. Je kunt ze ook gebruiken in de kinderkamer! De interesses van kinderen zullen ontzettend snel veranderen. Het is daarom verstandig om voor makkelijk te verwijderen muurbekleding te kiezen. Een muur verven is erg tijdrovend en daarbij behoorlijk lastig, wanneer je een patroontje op de muur aan wilt brengen. Als alternatief voor muurstickers in de kinderkamer, zou ook het gebruik van behang interessant kunnen zijn. Net als het verven van een muur, is ook het behangen hiervan tijdrovender dan het plakken van muurstickers. 

Muurstickers voor in de kinderkamer:

  • Muurstickers met een voetbal of andere sportattributen; 
  • Stickers met de favoriete dieren van je kind; 
  • Vinyl stickers met prinsessen en paleizen; 
  • Muurstickers met een door je kind uitgezochte foto of afbeelding.   

Welke van de stickers voor op de muur uit dit artikel past het beste bij je huidige interieur? Deel je ideeën voor je eigen woning met ons! 

Plaats een reactie