Geef je veranda kleur met stoepkrijt!

Je geeft een veranda kleur, door je kinderen hun creativiteit de vrije loop te laten. Het enige wat je nodig hebt om de veranda van meer kleur te voorzien is een doosje stoepkrijt. Voordeel van stoepkrijt is dat het na een regenbui weg is. Daarbij zou je met een emmer water en een bezem zelf voor het verwijderen van het stoepkrijt kunnen kiezen aan het eind van de zomer. Zoals ook op de foto van dit artikel te zien is, krijg je een heel sfeervol effect met stoepkrijt op de veranda. Daarbij vinden kinderen het vaak heerlijk om met stoepkrijt te spelen! Hoe geef jij de veranda kleur, om deze nog gezelliger te maken? 

Veranda kleur geven met hulp van je kids

Een veranda kleur geven met stoepkrijt is heel eenvoudig. Het stoepkrijt pakt vaak goed op een houten ondergrond. Bekijk vooraf goed, of er geen splinters uit de veranda vrijkomen. Dit zou het hout minder geschikt maken voor spelende kinderen. Het hout eerst licht opschuren kan helpen om de ondergrond te verbeteren. Door voor goed stoepkrijt te kiezen, zal dit zeker enkele dagen blijven zitten. Zelfs wanneer over de veranda gelopen wordt! 

Combineer stoepkrijt met viooltjes 

Het kan erg leuk zijn om het stoepkrijt op je veranda te combineren met viooltjes in vrolijk gekleurde potten. Laat de kleur van de viooltjes en potten aansluiten op de kleuren die gebruikt zijn door je kinderen. Op deze manier voorkom je dat de veranda te druk wordt. Overigens is niet alleen veranda op deze manier van meer kleur te voorzien. Je kunt er ook voor kiezen om de vlonder bij het water in te laten kleuren met stoepkrijt. 

Hang leuke plantenbakken aan de balustrade

Naast de mogelijkheid om een veranda van meer kleur te voorzien met stoepkrijt en plantenpotten, kun je voor plantenbakken aan de balustrade kiezen. Veel mensen voorzien hun veranda van een balustrade, om zo verschillende hoekjes in de tuin te kunnen creĆ«ren. De balustrade is ideaal voor het ophangen van de plantenbakken! Je kunt de plantenbakken vullen met verschillende soorten plantjes, met leuke kruidenplanten, enzovoorts. Op het moment dat de planten in bloei komen te staan zal de veranda direct meer kleur krijgen. Daarbij trekt het vlinders en bijvoorbeeld bijen aan. Hartstikke gezellig! 

Tip: overweeg ook eens om hangbakken aan de bovenzijde van je veranda te hangen. De perfecte oplossing, wanneer je geen balustrade hebt en tocht planten wilt gebruiken.